Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka

Nassfeld je močno razširil svojo paleto kolesarskih poti. Tu vas čaka nekaj glavnih poti in nešteto različic, ki so izpeljane iz teh. Pot do vrha je zelo enostavna, kupiš vozovnico za sedežnico in se odpelješ na vrh. Urejene poti zagotavljajo polno zabave in akcije v idilični alpski pokrajini Karnijskih Alp. Od preproste "Easy Way" do zahtevne "Chri" ali Yannick Trail ". Vsak zagotovo najde svojo pot za svojo raven spretnosti.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: SLO - Primorska Zahtevnost: zelo težka

To je hribovit in težko prehoden svet, nekoliko drugačen od preostale Slovenije. Iz gozdov se vzpenjajo proti nebu številni vrhovi, eden najlepših pa je zagotovo Porezen. Vrh je večinoma travnat, nižje pa prehaja v bukov gozd. Severna in vzhodna pobočja so pokrita z gostim gozdom, medtem ko so na južnih in zahodnih pobočjih obsežni travniki, polni gorskega cvetja. Celotno območje je prepredeno z gozdnimi cestami, ki vodijo so samotnih kmetij. Prav po tem ozemlju so namreč Italijani zgradili Alpski zid, v neposredni bližini pa Jugoslovani Rupnikovo linijo. V času rapalske meje je Dom na Poreznu služil kot obmejna stražarnica. Na vrhu so še danes za marsikaterega obiskovalca zanimivi ostanki betoniranih podzemnih rovov, bunkerjev in utrdb Alpskega zidu.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka

Poti, ki so bile nekoč pohodniške in poti tihotapcev, smo v zadnjih letih znova odkrili. Nassfeld ne ponuja samo kolesarskega parka ampak tudi poti za kolesarjenje izven njega. Številne poti vodijo tako po avstrijski kot tudi po italijanski strani. V idilični alpski pokrajini Karnijskih Alp v svetu gora in jezer najdemo različne poti za sprostitev in zabavo. Kolesarske poti v skupni dolžini 950 kilometrov osrečujejo tudi zelo zahtevne kolesarske navdušence.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: SLO - Primorska Zahtevnost: srednje težka

Vrhovi s slikovito obarvanimi travami, okoli pa polno kotanj, vrtač in jam. Kojnik (802m), Golič (890m) sta vrhova, ki stojita na travnatem grebenu prostranih kraških travnikov. Lahko dostopen svojstven gorsko-kraški svet, ki posebej očara pozno pomladi, ko so travniki polni narcis. Tura poteka večinoma po travnatih traktorskih poteh. Začnemo po gozdu, potem pa se dvignemo na goli travnat razgleden greben. Imamo lep pogled na Slavnik, Snežnik , Istro in Jadransko morje. Ob jasnem vremenu pa vidimo Julijske Alpe in Dolomite. To je moja najljubša  gorsko-kolesarska tura po Kraškem robu.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: SLO - Primorska Zahtevnost: težka

Stol (domačini mu pravijo Stu, zanje je Breginjski, uradno pa Kobariški, da se razlikuje od tistega v Karavankah), je najvišji vrh slovenskega dela ozkega in razpotegnjenega pogorja med Julijskimi Alpami ter predalpskim svetom. Greben Stola je najdaljši v Julijskih Alpah (34 km) in se razteza od Kobarida do Humina v Italiji. Na vrhu Stola stojijo oddajniki, kjer najdete žig in vpisno skrinjico. Greben Stola je tudi najvišje vzletišče za jadralne padalce v Posočju, omogoča termično jadranje in zato nudi veliko možnosti za dolge prelete. Tudi gorski kolesarji imajo tukaj svoje poti. Južna pobočja Stola so gola, strma in travnata, ponekod skalnata. Na severni strani pa skoraj do vršnega grebena raste nizek gozd. Greben Stola in Muzcev je izredno razgleden, pogled seže od Krna čez Julijce do Kanina, Montaža, Viša in naprej do Karnijskih Alp in Dolomitov. Na jugu pa so pred nami beneške doline, prostrana Furlanska nižina in na obzorju Tržaški zaliv.

Add a comment