Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka

Od začetka maja lahko kot gorski kolesar, poleti na južni strani Alp uživaš v edinstveni kombinaciji kolesarjenja in kopanja s čudovitim panoramskim pogledom na jezero Weissensee. Čudovite gore in obmorska jezerska okolica te navduši s čudovito pokrajino in široko paleto gorskih kolesarskih izletov. Pogled včasih spominja na Karibe, turkizna voda in bel pesek. Kljub temu pa te nenehno opozarja na to, kaj te čaka kot nagrado za ves trud. 11 gorskih kolesarskih poti v skupni dolžini 150 km in vseh težavnostnih stopnjah vodi naravnost od obale najčistejšega jezera v Alpah v bližnje gore.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka

V naravnem parku Weissensee gorski kolesarji pridemo na svoj račun. Tu je preko 100 km označenih gorsko kolesarskih poti s priključki na 650 kilometrov gorsko kolesarske mreže, ki nas vabi na kolesarjenje v tem naravnem raju. Z obale jezera Weissensee v svet okoliških gora vodi 11 gorsko kolesarskih poti različnih zahtevnostnih stopenj. Na planini Naggler Alm je tehnični poligon, kjer lahko izboljšaš svojo tehniko vožnje. Nato pa se lahko spustiš po enoslednicah MTB parka Weissensee vse do jezera. Pot te pelje čez korenine, ovinke, lesene mostove in ponuja spektakularne gorske razglede. Za vse tiste, ki ne marate vzponov, te na vrh lahko pripelje sedežnica.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: težka

Ojstrc (Hochobir) je najvišji vrh manjšega pogorja imenovanega Obir. Nahaja se na avstrijski strani Karavank, zahodno od Železne Kaple in je kolesarjem eden od lažje dostopnih dvatisočakov. Tura je zaradi dolžine in višinske razlike zelo naporna, vendar pa nas za nagrado čaka čudovit in dolg spust.

Add a comment