Naggl – Hermagorer Bodenalm – Dolomitenblick - Ronacherfels

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 2/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 7 h Dolžina: 37 km Vzpon: 516 m

Jezero Weissensee je odlično za kombiniranje gorskih in jezerskih počitnic. Dve tretjini obale je še neposeljene in naravne, zaradi česar je idealen kraj za počitnice. Je idealen kraj za združitev izleta z ladjo in gorskega kolesarjenja. Raziščeš lahko naravni park Weissensee s preko 100 km označenih gorsko kolesarskih poti s priključki na 650 kilometrov gorsko kolesarske mreže, ki te vabijo na kolesarjenje v tem naravnem raju. Ladja se ustavi na osmih pristankih in izstopiš lahko, kjer želiš. Pristani se nahajajo med Techendorfom in vzhodno obalo jezera Weissensee od maja do oktobra. Vsako leto se na jezeru odvijeta dva triatlona. Zimski triatlon je sestavljen iz treh disciplin: teka, drsanja in teka na smučeh za ekipe in posameznike. Poletni triatlon pa združuje športe na kopnem in v vodi; in sicer plavanje, gorsko kolesarjenje in tek.

Izhodišče: 46.719889, 13.261028

Iz Velenja sva se odpravila čez Slovenj Gradec in Dravograd. Ne pozabite na dokumente za prečkanje meje na mejnem prehodu Vič. Po prečkanju meje sva sledila oznakam za Grebinj/Griffen, kjer sva zapeljala na avtocesto. Sledila sva oznakam za Celovec/Klagenfurt, Beljak/Villach in v Podkloštru/Gailitz zapustila avtocesto. Sledilo je še slabih 50km vožnje po regionalnih/lokalnih cestah do Weissensee. Najino izhodišče je bil kamp Muller, kjer sva kampirala.

Opis:
Po makadamski poti se ob jezeru se odpeljeva proti naselju Techendorf in Naggl. Peljeva se po rahlo dvigajoči se makadamski cesti proti Hermagorer Bodenalm. Približno 2 km pred Bodenalmom postane pot bolj strma. V Hermagorer Bodenalm je koča, kjer se lahko okrepiš za spust. Od zdaj naprej je šlo le še navzdol. Ko prideva do Weißenbacher, zavijte levo in nadaljujeva po asfaltni cesti do vzhodnega brega Weissensee. Tu skočiva v jezero in se ohladiva, ter počakava na ladjo. Na ladji uživava v lagodnem križarjenju in pristaneva v pristanu Gatschach. Od tu naprej se odpeljeva ob obali v kamp.

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Ojstrc


15 oktober 2017
Weissensee park


2 oktober 2020
Hochtraten


30 oktober 2020