Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: lahka

Kamniški vrh se ne more pohvaliti z višino, zato pa razgled z njega ne zaostaja za tistim, ki se nam odpre z njegovih precej višjih sosedov. Njegova lega v predgorju Grintovcev omogoča enkratne poglede proti severu in jugu. Je eden slikovitejših slovenskih vrhov, visok 1256 metrov. Od vasi Klemenčevo je pot do vrha razgibana, zelo razgledna in prijetna. Ker je obrnjena na jug, jo je bolj primerno obiskati jeseni ali spomladi.

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: srednje težka

Razgleden prehoden odprt greben med Velikim Zvohom in Vrhom Korena. Levo in desno se nam odpirajo globoki prepadi nad planinama Koren in Dolga njiva. Idilični razgledi na verigo Kamniško-Savinjskih Alp. Pot je markirana in vseskozi vidna. Večinoma je nezahtevna, z izjemo 15-metrske strmo krušljive grape in spusta s planine Košutne proti planini Koren, kjer so v pomoč varovala. Če boste z vrha Košutne pogledali na Ježa, boste takoj videli, od kod njegovo ime.

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: lahka

Njen vrhnji del je poraščen s travo in zato tudi zelo razgleden. Golico je najlepše obiskati konec maja ali v začetku junija, ko se razcvetijo številne bele narcise, domačini jim pravijo ključavnice. Videti je, kot da bi travnike pobelil sneg. Prebivalci teh krajev pripovedujejo pravljico o tem, kako je bog nekoč posvaril čebele, naj ne nabirajo medu ob nedeljah in praznikih. Niso ga ubogale. Zato je med v belih cvetkah zaklenil tako, da jim je ustvaril neprehodno bunčico v stebelcih pod cvetovi. Čebele so bile ukročene, zaklenjene narcise pa so, vsaj za domačine postale ključavnice. Golica je primerna za vse starosti in je zelo lep izlet za celo družino. Tura ni predolga, niti prezahtevna, ponuja pa čudovite razglede na polja cvetočih narcis.

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: težka

Od daleč se zdi lahko in hitro dostopna gora. A je daleč od tega. Z južne strani se bohoti s svojo strmino, s severne strani pa je krušljivo prepadna, polna žlebov in grap ter razsežnih melišč, za katerimi pozimi ždijo pogubni plazovi. Gora, spoštovanja vredna svoje višine, z zapeljivim travnatim grebenom, na katerem so trije vrhovi. Srednji vrh (1979 m) nad Roblekovim domom, najvišji Veliki vrh (2060 m) in Begunjska Vrtača (1991 m). To je Begunjščica. V zimskem času ob ugodnih snežnih razmerah pristopi nanjo potekajo večinoma iz severne strani. Za vzpon sva izbrala Centralno (oz. Osrednjo) grapo. Najlažji pristop pa vodi preko Šentanskega plazu. Za vzpon sva potrebovala polno zimsko opremo (čelada, cepin, dereze, plazovna žolna, lopata in sonda).

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: lahka

Goli vrh naj bi bil eden najlepših razglednih vrhov na Jezerskem. Na eni strani imamo najvišje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp dobesedno pred nosom, na drugi strani pa nam pogled seže vse do Triglava. Je prijetna zimska tura, ki poteka večinoma po gozdu. Na Jenkovi planini, preko katere nas vodi pot, se skriva čudovito ohranjena in obnovljena pastirska koča. Pot je vseskozi označena s planinskimi markacijami. Goli vrh  je gosto poraščen in gol le na samem vrhu.