Končnik - Šoparjev vrh - Čofatijev vrh - Končnik

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Koroška Zahtevnost: zelo lahka
Tehnika: 1/5 Kondicija: 2/5 Panorama: 3/5
Čas trajanja: 3 h Dolžina: 10 km Vzpon: 558 m
Še eno brezpotje! V koroškem delu Slovenije. Krajša in kondicijsko nezahtevna tura, ki poteka po neoznačeni utrjeni gozdni poti. Na vrhu je lep razgled na eni strani na Peco, na drugi strani pa na Raduho in Ojstrico. Po prvem občutku je tura zelo primerna tudi za kolesarjenje v poletnih dneh.

Izhodišče: 46.459705, 14.961302

S koroške strani se iz Črne na Koroškem zapeljemo proti dolini Tople. Vozimo se ob reki Meži in sledimo smerokazom za dolino Tople. Po dolini se vseskozi peljemo naravnost vse do domačije Končnik, kjer lahko pri spomeniku NOB parkiramo. S Štajerske smeri  pa se v Solčavi usmerimo na panoramsko cesto in  sledimo oznakam za dolino Koprivne in dolino Tople.

Opis:
Ker to nedeljo nisva imela veliko časa, sva iskala eno krajšo turo. Da pa ne bi šla že 100tič na priljubljeni Smrekovec, sva tokrat iskala nekaj drugega. Podala sva se na Čofatijev vrh, ki leži med dolinama Koprivne in Tople. Sama pot večinoma poteka po gozdu, na vrhu pa se nam odpre zelo lep razgled do najvišjih vrhov v Kamniško Savinjskih Alpah. Čeprav je vrh dokaj visok (1.606 m) je tura povsem nezahtevna in zelo prijetna. V poletnih dneh prideva poskusit tudi s kolesom. Morda odkrijeva še kaj več.Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Sledi v formatu .gpx so zgolj pripomoček za orientacijo. Gibljete se na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Kraljestvo kralja Matjaža


13 december 2019
Labirint na Olševo...


21 december 2018
Uršlja gora (Plešivec)


21 december 2017