Poljanski rob - Kapela Marije Snežne - Domžalski dom

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: turna smuka Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: zelo lahka
Tehnika: 1/5 Kondicija: 1/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 4 h Dolžina: 6,5 km Vzpon: 375 m

Velika Planina je tudi pozimi nekaj posebnega. Pogled na zasneženo pastirsko vas in okolišna pobočja je pravljičen. Bila sva s turnimi smučkami, primerna pa je tudi za pohodništvo, ob veliki količini snega so za pešce zelo priporočljive krplje.

Izhodišče: 46.278257, 14.665885

Iz Kamnika sva sledila oznakam za Stahovico/Gornji Grad/Veliko planino. Vzpela sva se na prelaz Črnivec, malo pred vrhom pa zavila levo proti Kranjskemu Raku. Ker je bila cesta prevozna, sva na Volovljeku zavila levo na gozdno pot in nato nekaj kilometrov kasneje parkirala ob cesti.

Če gremo iz Savinjske strani pa iz Mozirja sledimo cesti proti Lučam, kjer zavijemo levo za Kamnik. Povzpnemo se na prelaz Volovjek, nato pa če je cesta prevozna zavijemo desno na gozdno pot, kjer nekaj kilometrov kasneje parkiramo ob cesti.

Opis:
Prijetna gozdna pot naju je pripeljala na Debeli rob. Nato sva sledila krožni poti gor-dol med idiličnimi planinami. Najina najvišja točka je bila Poljanski rob (1.570 m). Tukaj lahko pot nadaljujemo do vrha Velike planine (Gradišče 1.666 m), midva pa sva zavila desno proti kapeli Marije Snežne in se ustavila na čaju v Domžalskem domu na Mali planini. Nato sva odšla nazaj proti Debelemu robu in potem skozi gozd na izhodišče. Pot je zelo enostavna, četudi vmes zaidete, boste našli cilj.

 Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Sledi v formatu .gpx so zgolj pripomoček za orientacijo. Gibljete se na lastno odgovornost.