Ripenda Kosi - Standar - Vičani

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: HR - Istra Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 4/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 2,5 h Dolžina: 16,5 km Vzpon: 558 m

Kolesarski center Rabac je velik kompleks enduro poti. Čeprav hribi tukaj niso tako visoki ali osupljivi, nas lahko poti resnično utrudijo! Poti so dobro zgrajen. Naravne poti so velik izziv tako za naše kondicijske kot tehnične sposobnosti. Tudi hrvaški kamni so neusmiljeni za opremo, zato se spomnimo, da moramo v gumah imeti višji tlak. Bike Park Rabac je razmeroma nov park in seveda načrtuje nadaljnji razvoj mreže specializiranih enduro poti. V tem trenutku lahko najdete veliko bolj razvite kolesarske parke. Če pa se odpravljate na dopust na Hrvaško, je morda vredno vzeti s seboj kolo. Tudi če nimate takšne možnosti, si lahko vedno najamete dobro kolo na kraju samem in naredite kaj bolj zanimivega kot le ležanje na plaži. To je res popoln kraj za kombiniranje počitnic s kolesarjenjem! Zahvaljujoč lepemu jadranskemu podnebju lahko podaljšate tudi svojo kolesarsko sezono, saj so poti odprte skozi vse leto.

Izhodišče: 45.076970, 14.162115

Rabac se nahaja okoli 40 kilometrov od Pule in le 5 kilometrov od kraja Labin. Parkiramo pri Hotelu Istra Fortuna v Rabcu (Ljubljana – Postojna – Črni Kal – Buzet – Lupoglav – Vozlići - Labin - Rabac).

Opis:
Vzpon po slabšem makadamu, skozi Ripendo Kosi po asfaltu, kjer zavijem na pot vse do vrha Standar. Na vrhu se mi odpre pogled na kvarnerski zaliv in Učko. Spust mimo sohozidov in zapuščenih pašnikov. Malo preden pridem v vas Vičani zavijem levo v hrib. Spustim se po popularni Espresso enoslednici vse do morja. Vseskozi me obdajajo čudoviti razgledi in čarobni vonji sredozemskih rastlin. Na kratko: kratka in sladka.

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Valamar Terra Magica...


22 september 2018
Rabac


3 junij 2018
Nočni Espresso v Rabcu


30 maj 2019