Mali Kosi - Munac - Mali Kosi

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: HR - Istra Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 3 h Dolžina: 18 km Vzpon: 650 m

Valamar Terra Magica je MTB dirka, ki je letos potekala v Rabcu v treh različnih dolžinah – 20 km, 50 km in 72 km. Samo dober teden po organizirani dirki sva se odpravila preizkusiti najkrajši, 20 km krog. Že na začetku bi rada poudarila tisto, kar je na trasi najlepše in najboljše: single trail. Je namreč eden lepših, kar sem jih prevozila in doživela. Celotna tura poteka po zelo urejenih makadamskih poteh ali pa kot že rečeno po singlcah, je ravno prav naporna, z zelo lepim razgledom na Istro in Kvarnerski zaliv. Po priljubljenosti zame spada ta tura v sam vrh. Upoštevajte, da sem le povprečen kolesar, ki se resnega downhilla ne upa lotiti in ki ima samo povprečno kondicijo. Zato pravim, da je za nas povprečneže ta tura res idealna.

Izhodišče: 45.077050, 14.162152

Parkirišče pri Hotelu Istra Fortuna (Ljubljana – Postojna – Črni Kal – Buzet – Labin – Rabac).

Opis:

Na začetku je vzpon po makadamski cesti, ki pripelje do naselja Mali Kosi. Sledi zelo kratek odsek po asfaltni cesti, kjer pot kmalu zavije desno na ozko pastirsko stezo. Nato pride najboljši del - kratki vzponi in daljši spusti – singlce, travniki in nato zopet makadamska cesta, ki pripelje na vrh, kjer je tudi oddajnik. Ker sva začela ob petih popoldan in ker nisva zelo hitela, dan pa je bil že krajši, sva prispela na vrh ob sončem zahodu. Ja ups, tema se je res bližala, sam fotke v sončnem zahodu so pa tudi top. Sledila je zopet ozka pastirska steza, ki naju je pripeljala nazaj do tistega krajšega odseka asfaltne ceste. Zadnji del sva prevozila v temi, na srečo sva imela s sabo čelni svetilki. Začetek in konec poti nista čisto enaka Valamarjevemu krogu - prilagojena sta izhodiščni točki – brezplačnemu parkirišču v bližini hotela Istra Fortuna.


Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Skrite poti nad Rabcem - Standar


6 avgust 2018
Rabac


3 junij 2018
Skitača


2 junij 2018