Rabac - Vičan – Standar - Ripenda Kosi - Rabac

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: HR - Istra Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 4/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 2,5 h Dolžina: 17,5 km Vzpon: 558 m

Standar je kljub majhni višini (474m), razgledni vrh, ki ponuja lep pogled proti Kvarnerskem zalivu in Učki. Jaz sem ta raj za kolo odkril sedaj in upam, da ga boste še vi.

Izhodišče: 45.077050, 14.162152

Parkirišče pri Hotelu Istra Fortuna (Ljubljana – Postojna – Črni Kal – Buzet – Labin – Rabac).

Opis:
V teh vročih poletnih dneh je potrebno izbrati pravi dan za kolo. Popoldne se je malo pooblačilo, sonce ni več pripekalo. Pripravim si meh z vodo in jo mahnem. Prvi del poti mi je bil dobro znan, saj sem ga že večkrat prevozil. Nato se je začelo odkrivanje novih poti, ki sem si jih dan prej zarisal na zemljevidu. Vožnja po poteh enoslednicah mimo kamnitih ograj in travnikov. Na vrhu zelo lep razgled proti Učki in desno na travnike ograjene s kamnitimi ograjami. To je to sem si rekel, to sem iskal. Užival sem ob zahajanju sonca in pogledu na morje. Spust vodi po mali divji poti vse do obale. Pot ima nekaj skalnih odsekov, ki niso vozni, a so na sreco kratki, dolgi le nekaj deset metrov. Tukaj je potrebno sestopiti s kolesa


Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Valamar Terra Magica...


22 september 2018
Rabac


3 junij 2018
Skitača


2 junij 2018