Moščenička Draga – Moščenice – Sinožeti – Vela Učka - Vojak - Mala Učka - Sinožeti - Moščenička Draga

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: HR - Istra Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 5/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 9 h Dolžina: 54,9 km Vzpon: 1825 m

Kolesarjenje s pogledom na morje, nekje v Istri? Mmm ... lepo se sliši. »Pa greva« sem rekla. Ob 9:40 uri sva štartala iz parkirišča. Vrnila sva se okoli 20:00, že v trdi temi. Tura je trajala ves dan, ampak bilo je tako lepo, da nisva hotela ničesar izpustiti.

Izhodišče: 45.239595, 14.250877

Moščenička Draga, parkirišče pri kampu (cena parkiranje: 6 kun na uro ali 40 kun na dan).

Opis:
V krožnem križišču sva izbrala smer proti Sv. Jeleni, Moščenice. Kmalu se nama je odprl pogled na cerkev Sv. Andrije Apostola. Nato sva nadaljevala do Sv. Jelene, kjer sva zavila desno, v smeri table Učka Bike 8. Tej tabli sva sledila do vrha. Vrhu se reče Vojak in ima razgledni stolp. Navzgor naju je vodila asfaltna ali makadamska cesta. Pri spustu sva kmalu zavila iz asfaltne ceste desno na makadamsko cesto. Nato je sledila zelo lepa gozdna pot in prečenje travnikov. Vmes planiran del poti nisva našla. Ker sva imela le še kako uro časa do teme, sva se odločila, da zadnji del poti odpeljeva po isti poti kot navzgor. Ta skriti del poti pa bova odkrila prihodnjič. V planu sva imela namreč krožno pot.

Zanimivosti ob poti: Moščenice, majhno naselje z lepo ohranjeno srednjeveško podobo in razgledom na Kvarnerski zaliv

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Kjer so nekoč vladali bogovi...


11 oktober 2018
Rabac


3 junij 2018
Skitača


2 junij 2018