Mislinja – Črni vrh – Ribniška koča – Lovrenška jezera – Rogla - Mislinja

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: SLO - Štajerska Zahtevnost: težka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 4/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 8 h Dolžina: 41 km Vzpon: 1777 m

Zelo raznolika tura, ki vas popelje na najvišji vrh Pohorja, mimo prelepih Lovrenških jezer in na Roglo, ki je v poletnem času pravi raj za kolesarjenje.

Izhodišče: 46.445135, 15.194719

Mislinja, parkirišče pri trgovskem centru.

Opis:
Začela nisva prav zgodaj zjutraj, šele okoli 10:30 ure. Temperature so se zaradi lepega sončnega dne dvignile že toliko, da sva lahko že ob prvem klancu odvrgla jakne in toplejša oblačila. Prvi kilometer ali dva poteka po asfaltni cesti (toliko, da zapustiš Mislinjo), nato pa sledi makadamska cesta. Prečila sva zelene travnike, pašnike in gozdove. Nato sva prispela do planinske poti, ki naju je vodila do Črnega vrha. Od tukaj sva šla na kosilo na Ribniško kočo, nato do Lovrenških jezer, Rogle in nazaj v Mislinjo. Tura je bila zame kondicijsko zahtevna, ker je dolga in ker je bilo potrebno do Črnega vrha kolo kar nekaj časa potiskati v klanec. Tehnično pa je srednje zahtevna. Najlepši trenutki na poti so razgled iz Črnega vrha, posedanje pred Ribniško kočo in slikanje odseva v vodi ob Lovrenških jezerih. Vrnila sva se v mraku, ura je bila že skoraj sedem. Nisva hitela, hotela sva zaužiti vse čimveč lepot, ki nama jih je narava ponudila.

Neraziskane zanimivosti ob poti: Pohorski biseri, Lukov slap, izvir reke Pake.

Višinski profil

 

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Veliki Travnik


16 junij 2018
Travnato sleme Visoko


11 junij 2019
Pastirske dobrote na...


22 julij 2018